Ózon fertőtlenítés és tisztítás

Hogyan tisztítja az ózon a levegőt?
Az ózon hatékonysága és biztonsága

Mi az ózon?

Az ózont a rövid hullámú nap ultraibolya sugárzás termeli természetesen, és a légkör felső ózonoszférájában gáz formájában jelenik meg. Az ózon természetes úton is előállítható az elektromos kisülés - például a villám - oxigénmolekulákon keresztüli áteresztésével. A villám tökéletes példa arra, hogy rengeteg O3-t készítsen a föld légkörének megtisztítására a természet útján. Legtöbben észrevettük a tiszta, friss illatot a kültéri levegőben zivatar után, vagy azt, ahogy a ruhák illatoznak, miután kint szárítókötélen szárítottak a napon.

Így alakulnak át az ózonmolekulák (O3) oxigénből (O2) egy elektromos töltés következtében: Az oxigénnek, mint tudjuk, két atomja van. A nagyfeszültség, mint a villámlás, megszakítja ezt a két atomot. Gyorsan ezek az atomok hármasban ugranak vissza (O3). Zavarodottan ezek az atomok nem szeretik ezt az elrendezést, és kétségbeesetten fel akarják oldani ezt a kényelmetlen triót.

Tehát ahogy ez az O3 molekula lebeg a levegőben, ha az egyik atom egy szennyező molekulát észlel, akkor elszakad a másik két atomtól, és hozzákapcsolódik a szennyezőhöz. Ez a kötődés valójában a szennyeződés elleni támadás (oxidáció), és mikroszkopikus robbanást idéz elő. A szennyeződés és az atom is elpusztul. Így a másik két atom tiszta oxigénként (O2) marad a szennyező jelenléte nélkül. A robbanás a szennyező anyagot szén-dioxiddá és hidrogénné változtatja, amit belélegezhetünk.

Az ózon nagyon reaktív, ezért kölcsönhatásba lép a legtöbb szennyezettel és allergénnel, amellyel találkozik, ártalmatlanná téve őket, miközben eltávolítja a szagokat is. Az ózon hatékony lehet kémiai források, baktériumok, penész, szagok stb. ellen. Ha a szennyező anyagot az ózon oxidálja, az már nem mérgező, allergén vagy szagot nem okoz. Ennek eredményeként még akkor is, ha egy oxidált szennyeződés a levegőben marad és belélegzik, nincs negatív hatása. Azok a mikroorganizmusok, mint a penészspórák vagy az ózonnak kitett baktériumok, már nem képesek szaporodni, emiatt számuk gyorsan csökken. Ha azonban az O3 molekula nem talál szennyező anyagot a környezetében,

"Az ózon ellenőrzi a felszíni penészgombákat a csomagokon és a falakon, és csökkenti a vízkőképződést és a bomlást. Az ózon jelenléte jelentősen csökkenti a penész előfordulását"
- ASHRAE (American Society of Heating, Refrigeration and Air Conditioning)

Hogyan tisztít az ózon?

Az ózon biocid is, ami azt jelenti, hogy megöli a káros biológiai és bakteriális szennyeződéseket. Ez a biocid hatás a bakteriális sejtfalak, membránok zsírsavak kettős kötéseivel és a vírusok fehérje-kapszidjával való reakciójából ered. A baktériumoknál az oxidáció megváltoztatja a sejtek permeabilitását és a sejtek tartalmát oldatba szivárogtatja. Az ózon megtámadja ezeket a sejtfalakat, lebontva a membránokat és a szervezet ultrastrukturális összetevőit. Egyszerűbben fogalmazva: az ózon instabil elektronjai lyukakat robbantanak át a membránokon. Ez a vírusok, baktériumok, élesztőgombák és rendellenes szöveti sejtek sejtfalának felszakításával vagy felrepedésével következik be, ezáltal a mikroorganizmus enzimjeinek inaktiválásával tönkreteszi azokat.

Vírusokban a fehérje-kapszid megváltoztatása megakadályozza, hogy a vírust az érzékeny sejtek felvegyék. Az ozon a "mindent vagy semmit" erőfeszítést mutat a baktériumok elpusztításában. Olyan erős csíraölő szer, hogy literenként csak néhány mikrogramm szükséges a csíraölő hatás kimutatásához. Az olyan tényezők, mint a páratartalom, a hőmérséklet, a pH, az ózonkoncentráció szintje, a szervezet típusa és az idő, meghatározzák a kórokozók elpusztulási sebességét. Az oxidáció után az ózon visszatér az oxigén eredeti formájához, anélkül, hogy mérgező melléktermékeket vagy maradványokat hagyna maga után.

Sok különböző allergén, irritáló és szennyező anyag fordulhat elő természetesen a levegőben, beleértve:

Vírusok
Penészgombák
Baktériumok
Penész
Por és piszok
Füst
Ételszagok


Az ózon az egyik hatékony módszer ezen allergének bármelyikének semlegesítésére és növekedésük megakadályozására. Mivel a tisztításhoz nem használ vizet, vegyszert vagy szappant, a ciklus futtatása után nincs szükség szárítási időre. A folyamat végén, a levegő illata enyhén ózonos (mint vihar után, amikor az ózon keletkezik a természetben), amelytermészetesen elhalványul és elmúlik.

Az ózontisztítást szakembernek kell elvégeznie.

Mitől jó a mi szolgáltatásunk?

 

Kedvező ár érték ✔

Házhoz megyünk ✔

Védjük a környezetet ✔

Időt takarítunk meg neked ✔

Maximum 7 liter vizet használunk ✔

Nem karcoljuk, mi ápoljuk az autódat ✔

Kórokozó mentessé tesszük a belső teret ✔

Eltávolíthatjuk a dohos kellemetlen szagokat ✔

 

 

ECO-barát autómosás, fertőtlenítés és szagtalanítás

Az autómosási eljárásunk során alkalmazott nanotechnológiás tisztítószerünk vízalapú, nem tartalmaz kemény vegyszereket. Egy átlagos autómosó 90-150 liter vizet használ el egy autó mosásához, ezzel szemben mi maximum 7 liter vizet.

A gépjárművek alapos fertőtlenítését és szagtalanítását Zoono® Surface Sanitiser-el és ózonnal végezzük! A ZOONO® Surface Sanitiser hatékony a baktériumok és a gombák, vírusok széles körével szemben, segít hosszabb ideig, akár 30 napig védeni a kritikus felületeket és az érintési pontokat. Az ózon a leghatékonyabb környezetbarát és vegyszermentes fertőtlenítő és egyben szagtalanító eljárás, ami véglegesen eltüntetheti a dohány, dohos vagy akár a kisállat szagokat is. 

 

 

Garanciát vállalunk

Ha nem vagy elégedett a tisztasággal, újra kimegyünk és ezért nem kell fizetned. 

Kényelmes

Érkezéskor és a mosás után közvetlenül e-mailt küldünk, így akár távolról nyithatod zárhatod az autódat. 

A te időd mennyit ér?

Moss autót 1 perc alatt! Körülbelül ennyi időbe telik kirendelned egy címre az ETCAR kézi autómosás szolgáltatását.

Nem karcol viszont ápol

A nanotechnológiás tisztítószerünk a felületre való permetezést követően szinte azonnal kifejti hatását, és a szennyeződést bevonva, képez egy biztonsági réteget a tisztítandó felület, és a koszréteg között, így mikrószálas kendővel könnyen eltávolíthatóvá válik. 


A mosószer alapanyaga carnauba viaszt tartalmaz, mely kitölti a fényezésen levő, szemmel alig látható mikro karcokat, így védi és ápolja a felületet.

 

Fizetési lehetőségek